Het Hogeland loopt voor geluk 6 en 7 juli 2024

Op 6 en 7 juli 2024 organiseren we de tweede editie van Het Hogeland Loopt voor Geluk op het Geert Reinders sportpark in Winsum. Zie voor een sfeerimpressie van de eerste editie in 2022 het filmpje in de link.

Het succes van 2022 vraagt om een vervolg! Een nog grotere uitdaging in de vorm van een 24-uurs loop staat op de planning. Het doel van Lopen voor Geluk is dat we ons SAMEN inzetten tegen kanker en geld ophalen voor kankeronderzoek.

Waar we in 2022 een 12-uurs evenement hebben georganiseerd, kiezen we er nu voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan, namelijk een 24-uurs wandelevenement. De eerste editie was een groot succes en heeft er voor gezorgd dat we € 42.190,00 hebben opgehaald. Dit bedrag wordt volledig besteed aan kankeronderzoek van de Maarten van der Weijden Foundation. Wij vinden het belangrijk dat elke donatie voor de volle 100 % naar de onderzoeken van de Maarten van der Weijden Foundation gaan Onderzoeken en projecten (mvdwfoundation.nl).

Het is wandelestafette waarbij deelnemers in teams met elkaar lopen en elkaar aflossen. Dit alles is op het Geert Reinders Sportpark in Winsum. Je kan je vanaf nu inschrijven met een team. Ook is het mogelijk als je geen team hebt, om je individueel aan te sluiten bij het team ‘Samen lopen voor geluk’. Van elk team wandelt altijd minimaal één persoon op het parcours van 800m dat uitgezet wordt.

Er zijn naast het wandelevenement meerdere andere activiteiten, zoals sfeervolle muziek, marktkraampjes en activiteiten voor de jeugd. 

We vieren het leven! En we staan stil bij de mensen die niet het geluk hebben gehad te genezen van kanker.

Er volgen na de zomer van 2023 informatieavonden voor de teams. Heb je nu al vragen, mail naar: hethogeland@mvdwfoundation.nl

Het kernteam het Hogeland loopt voor geluk,

 

Carla van Dalen, Marianne Wieringa, Carla Veldhuis, Koen Rengers & Ineke Bonder

 

Mocht je als individu of team behoefte hebben aan hulp bij het starten met wandelen of wil je een schema willen hebben om het wandelen op te bouwen benader dan de organisatie (Koen).  Er zijn schema's van 5-10 km en schema's voor langere afstanden beschikbaar (met dank aan Wandelsport Vlaanderen).

Nog te gaan: