Grenzen verleggen voor mijn vriend Eric ❤️

Herald Jansen

( Lid van team: Kwart triatlon  )

Mijn vriend Eric hoorde op 11 april j.l. een dag voor z'n 52ste verjaardag dat hij Alvleesklierkanker had met uitzaaiingen. Ineens staat de wereld op z'n kop! Nog geen 7 weken later overleed Eric, wat een verlies, wat een verdriet en wat bizar snel.

Voor Eric en uiteraard ook voor al die andere mensen die te maken krijgen met kanker doe ik mee aan de kwart triatlon. Ik ben niet goed voorbereid, gezwommen heb ik nog niet, hardlopen is niet echt mijn ding en wielrennen vind ik leuk, maar nog iets te weinig gedaan dit jaar. Ben wel sportief en heb karakter en op mijn karakter ga ik hem volbrengen voor Eric ❤️. Want ook hij was niet voorbereid, niet voorbereid op dat fatale bericht.

Ik ga op 6 juli niet voor de snelste tijd, maar wel voor het hoogste bedrag, help mij mee om zoveel mogelijk geld binnen te halen in strijd tegen kanker!

Opgehaald

7.571
757% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Bekijk alle

Al meer dan 5000 euro gedoneerd

28-06-2024 | 11:03 Uur
  Op 27 mei j.l. overleed mijn vriend Eric Schoenmakers aan Alvleesklierkanker, hij had amper 7 weken daarvoor te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was. Eric en ik waren zoals je dat mooi kan zeggen, 2 handen op 1 buik. We spraken/zagen elkaar dagelijks en het was altijd goed en fijn. We bedachten samen altijd heel veel gekkigheid om te organiseren voor ons cluppie, met eigenlijk altijd in ons achterhoofd een verdienmodelletje voor de voetbalclub. Een klein ideetje ontstond dan aan de keukentafel of tijdens een wandeling en van dat ideetje gingen we vrijwel direct door richting een plan en uitvoering. En jeetje wat mis ik dat nu toch enorm, wat mis ik Eric enorm.  Het ironische is dat ik begin dit jaar als goede voornemen had om mijn grenzen te verleggen en eigenlijk door een grap even later op een feest deed ik ineens mee aan de kwart triatlon. Voor het goede doel, toen ergens in februari wist ik al dat ik niet de snelste tijd zou kunnen gaan neerzetten. Maar iets in mij zei wel, ik wil het hoogste bedrag gaan binnenhalen. Ik had het erover tijdens een wandeling met Eric en die sprak toen de volgende woorden uit, 'Herald je moet het persoonlijk gaan maken' !  Door allerlei omstandigheden kwam het er nog niet van om gelijk tot actie over te gaan, het kon ook nog wel. Eerst maar wat trainen, 2 maanden later was ineens alles anders. Eric kreeg notabene te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.  Vorig weekend aan de bekende keukentafel zat ik met Marjan ( vrouw van Eric ) en z'n zoon Ruben en mijn dochter Lieke en zoon Ole, we hadden samen gegeten. En we kregen het over de triatlon. Ik vertelde van het persoonlijk maken en de drive om het hoogste bedrag binnen te halen. Ja zegt Ruben, het is slim om een filmpje te maken Herald en zo geschiedde.  Afgelopen maandag gooide ik deze via whatsapp de ether in en later ook via social media, niet normaal wat een donaties en wat een mooie en hartverwarmende reacties allemaal. Inmiddels meer dan 5400 euro op de teller, maar nu ik toch bezig ben. Natuurlijk wil ik liefst nog meer geld ophalen voor dit hele goede doel en voor mijn vriend Eric ❤️